M-am indragostit dar nu vreau sa sufar


„Ma gasesc intr-o situatie ciudata fara raspuns clar. Cred ca sunt indragostita. El este un barbat special si complicat si aparent inaccesibil, eu sunt intr-o relatie care este pe sfarsite. Viata mea este complicata si asta mai era ce imi lipsea ca sa-mi complice existenta si mai mult, nu imi pot lua gandul de la el cu orele si chicotesc ca o adolescenta cand il vad, dar peste toate sunt foarte curioasa, persoana lui ma intriga si ma atrage. Ma sperie ca nu stiu ce vreau de la el pentru ca nu imi pot da seama daca am avea un viitor impreuna sau daca se va sparge totul ca un balon de sapun si nu mai vreau inca o dezamagire. Ce sfat ai pentru mine?”

 

Raspuns

Se pare ca prin nevoia ta de a controla incontrolabilul, iti pui piedici de una singura nedandu-ti voie sa savurezi un sentiment minunat, energizant. In loc sa simti placerea de a fi indragostita, in sine si fara adaugari, tu incerci sa planifici si deja sa prevezi dezamagiri.

Inteleg, din felul in care ai compus intrebarea, ca nu vrei sa atingem subiectul relatiei tale curente, dar consider ca merita sa iti clarifici care sunt conditiile pe baza carora aceasta relatie inca mai functioneaza (imi inchipui ca daca nu ar mai merge nimic la ea, ar fi fost de-a dreptul terminata si nu doar pe sfarsite), ce asteptari si nevoi mai ai de la ea, si, nu in ultimul rand, daca poti trai linistita cu ideea de a insela.

Revenind insa la ce te preocupa, oricat de contraintuitiv ar suna, te sfatuiesc sa iti dai frau liber sentimentelor si senzatiilor, si, daca intri intr-o relatie cu el, sa o faci cu entuziasm si sa renunti la atasamentul pe care-l ai fata de ce va rezerva viitorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *