Nu trecem peste suferinta despartirii, ci o includem


„Bună ziua! Am decis să vă scriu pentru că sunt într-o situație foarte dificilă și nu mai știu ce să fac.
De 2 luni m-am despărțit de prietenul meu. Relația noastră a avut o durată de 5 ani. Noi ne înțelegeam bine doar că mama lui se băga tot timpul între noi. Acesta a fost și motivul despărțirii. Am luat această decizie amândoi. Am încercat orice să îl uit. Chiar și să fiu cu altcineva dar în zădar
Acum nu mai vorbim deloc și aș vrea măcar amici sau cunoștințe să fim
Mă doare foarte tare i-aș scrie să ne vedem măcar să vorbim
Noi suntem în Anglia
Acum mă gândesc să mă întorc înapoi în România poate așa voi putea trece peste.
Nu știu ce să mai fac îmi este foarte dor de el și pe zi ce trece mă scufund tot mai mult în propriile mele gânduri
Aș dori măcar un sfat
Ar fi bine să vorbesc cu el să ne vedem? Asta m-ar ajuta să pun punct trecutului și să o iau de la capăt?”

 

Raspuns

Ma bucur ca mi-ai scris si sper ca perspectiva pe care urmeaza sa ti-o prezint sa-ti ofere mai multa claritate cu privire la situatia ta actuala.

Observ ca ai o nevoie mare, chiar foarte mare as spune, sa treci peste. Din felul in care ti-am inteles cuvintele, imi suna ca aproape ti-ai dori sa nu s-ar fi intamplat nimic. Nici dragostea pe care v-ati purtat-o, nici problemele pe care le-ati avut, si nici suferinta pe care o simti acum. Ma intreb oare, de unde vine aceasta graba? Poate dintr-o teama ca emotiile pe care le simti acum nu se vor mai termina si te vor inghiti cu totul? Sau te gandesti ca iti vor face rau? Numai tu poti sa iti raspunzi la aceasta intrebare, dar oricare ar fi raspunsul, si te incurajez sa-l afli, fuga aceasta este de fapt o fuga de tine. Te asigur ca este perfect normal inca sa te gandesti la relatie, inca sa-ti fie dor, sa ai regrete, resentimente si intrebari. Tot ce simti tu acum este perfect normal si reprezinta o etapa importanta in viata ta, cu un mare potential de crestere pe plan personal, asa ca nu te grabi. Stai cu aceste sentimente, da-ti voie sa simti mai ales acele parti pe care acum nu le accepti, pentru ca ele mai mult ca sigur reprezinta parti din tine pe care pana acum le-ai neglijat.

Un al doilea lucru care mi-a atras atentia este ca ai incercat o noua relatie in speranta de-a uita. Desigur, si acest detaliu se leaga de raspunsul meu de mai sus, insa vreau sa-ti recomand sa citesti despre teoria atasamentului. Este posibil ca acolo sa incepi sa iti gasesti multe raspunsuri cu care te poti elibera. Sunt multe carti care vorbesc despre atasament, insa, ca introducere, eu ti-o recomand pe cea a lui Amir Levine, care se numeste Attached.

Cat despre intrebarea daca ar fi bine sa-l vezi sau nu, cu certitudine numai tu iti poti raspunde. Ajuta totusi sa intelegi cu ce scop ai vrea sa-l vezi si daca rezultatele pe care speri sa le obtii sunt realiste si benefice nu doar pe termen scurt, ci si pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *