Cum sa o fac pe mama sa accepte ca sunt lesbiana?


„Am 18 ani si acum trei ani i-am spus mamei mele ca sunt lesbiana. Ea nu a avut o reactie foarte buna. Problema mea este ca si acum, dupa 3 ani in care eu afirm acelasi lucru, ea tot nu ma crede si nu ma accepta, ceea ce ma deranjeaza foarte tare. Ce sa fac ca sa ma accepte asa cum sunt?”

 

Raspuns

Imi pare sincer rau ca mama ta a ales sa nu iti fie alaturi pe acest drum si vreau sa te incurajez sa nu deznadajduiesti, pentru ca vei avea parte in viata si de oameni care te vor iubi si accepta asa cum esti, neconditionat. Sper ca pana acum ai realizat ca esti o persoana puternica si ca decizia de a arata altora cine esti este liberatoare.

Incercari inteleg ca au tot fost, sa o faci pe mama ta sa te accepte. O noua tactica poate fi sa-i dai cateva carti de specialitate de citit, contand pe ideea ca un volum mare de informatii validate din punct de vedere stiintific pot schimba intr-o oarecare masura felul in care gandeste. Aici sunt doar cateva carti pe care i le poti recomanda: Coming Out, Coming Home , Straight Parents, Gay Children , Love, Ellen: A Mother/Daughter Journey , This Is a Book for Parents of Gay Kids.

In toata povestea asta, insa, cel mai mare dar pe care ti-l poti oferi este sa inveti ce sa faci ca fericirea ta si stabilitatea ta emotionala sa nu depinda de validarea altora, inclusiv de cea din partea mamei tale. Este minunat cand o primesti, dar, iti promit ca si fara poti duce o viata implinita si plina de insemnatate: a ta, nu a altora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *