Legatura dintre fericire si deschiderea catre nou



Multe dintre problemele pe care le avem se datorează, în mare măsură, faptului că nu mai suntem capabili să vedem mai mult decât o singură soluţie pentru problema pe care o avem. Eşti de părere că dacă îţi deschizi mintea către o idee nouă, îţi este mult mai uşor s-o înţelegi şi s-o accepţi? Cred că uneori toţi ne simţim blocaţi şi nu mai ştim ce să facem pentru a ne stârni creativitatea şi flexibilitatea. Dacă în prezent te simţi aşa, iată câteva sugestii pe care le-ai putea încerca:

  1. Învaţă ceva despre alte culturi decât cea în care trăieşti. Află cum trăiesc alţi oameni şi ce-i motivează să gândească în felul în care gândesc. Care sunt particularităţile care te atrag cel mai mult? Cum crezi că le poţi asimila în propria experienţă? Cum crezi că te vor ajuta aceste noi lucruri pe care le-ai învăţat?
  2. Mergi în parc. Bucură-te de vremea frumoasă, de mirosul florilor şi de prilejul de a fi în mijlocul lor. Nu te grăbi să pleci. Mai stai puţin şi încearcă să observi cât mai mult din jurul tău – lucruri pe care de obicei le ignori sau pe care le crezi minuscule.
  3. Iniţiază o conversaţie cu cineva necunoscut. Încearcă să afli despre viaţa lor, unde au crescut, ce le place să facă… Poţi rămâne uimit de diversitatea pe care o vei întâlni în oameni care la prima vedere par banali sau absorbiţi de treburi mărunte.
  4. Înscrie-te la un curs. De pian, de literatură, sau de orice altceva care îţi stârneşte curiozitatea. Cercetările arată că noutatea activează dezvoltarea unor noi căi neuronale. Acest lucru ajută la generarea de noi idei, atât de utile în rezolvarea problemelor care ne fac să ne simţim blocaţi şi vulnerabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *