Privilegii



A fi privilegiat inseamna a avea o situatie mai buna decat alti oameni.

Nu de multe ori ni se intampla sa ne gandim ca viata noastra are unele aspecte pozitive pe care altii, mai putin norocosi sau priceputi decat noi, ar fi foarte fericiti sa le aiba. Si totusi, cand incepem sa ne gandim la partile bune ale vietii noastre si la cum ne-ar fi fara ele, parca incepem mai bine sa ne dam seama ca avem multe motive sa fim fericiti. Poate ca daca am face un obicei din a acorda la fel de multa atentie lucrurilor frumoase din viata noastra pe cata acordam lucrurilor pe care nu le avem si ni le dorim, ne-am simti mult mai impliniti.

Care sunt lucrurile pentru care te simti privilegiat si despre care ai considerat in ultimul timp ca pur si simplu ti se cuvin? Ti-ai imaginat cum ar arata viata ta fara ele?

Iti propun un exercitiu simplu si interesant: pentru zece minute, inchipui-ti ca esti o alta persoana, o persoana care traieste in niste conditii mult mai rele si care daca ar avea beneficiile pe care le ai tu in prezent s-ar considera una dintre cele mai norocoase fiinte. Incearca sa-ti explici cum este posibil ca altcineva sa simta atata bucurie pentru unele lucruri pe care tu le consideri banale. Cum ar fi daca ai asimila putin din bucuria pe care ti-o imaginezi ca o pot simti altii?

Un alt exercitiu pe care il poti incerca este sa-ti aduci aminte cum a fost cand inca nu aveai unele dintre privilegiile pe care astazi le ai, si cat de fericit te-ai simtit in momentul in care le-ai obtinut. Oare poti aduce mai mult din acele sentimente de fericire si in prezent?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *