Discuti despre sex?



Chiar si in zilele noastre, sexul a ramas un subiect tabu, un subiect rusinos pe care multi il evita desi poate si-ar dori sa poata comunica ce le place, ce le displace si care sunt fanteziile lor sexuale.

Deja exista destule dovezi stiintifice care confirma ca persoanele care stiu sa vorbeasca despre sexualitatea lor au o viata sexuala si de cuplu mai satisfacatoare decat cei care nu o fac. Din pacate, multi dintre noi am fost crescuti cu ideea ca sexul este ceva care doar se face, nu se vorbeste. Insa cat de sanatoasa este aceasta atitudine? Din ce in ce mai multe studii stiintifice asupra sexualitatii umane arata cat de mult aceasta atitudine poate afecta buna functionare a unui cuplu, imaginea de sine, si, in unele cazuri, poate chiar sa produca unele disfunctii sexuale.

Tu cat de sincera si deschisa esti fata de partenerul tau cu privire la propria-ti sexualitate? Cat de des ti se intampla sa iti doresti lucruri pe care iti este rusine sau teama sa i le recunosti, si cat de mare este diferenta intre cum arata viata ta sexuala si cum ti-ai dori sa arate? Macar pentru cateva minute, incearca sa iti lasi propriile prejudecati la o parte si sa fii sincera cu tine.

Chiar daca pana acum nu ai facut mare lucru pentru a-ti explora sexualitatea, nu inseamna ca si de acum inainte lucrurile trebuie sa ramana la fel.

Cum ar fi sa vorbesti cu partenerul despre nevoile tale sexuale, despre ce parti al corpului sau iti plac cel mai mult, despre zonele tale erogene si despre fanteziile tale? Poate ca nici nu este nevoie sa incepi cu o discutie directa, daca esti de parere ca o astfel de schimbare in atitudinea ta ar fi prea abrupta. In schimb, poti apela la latura ta creativa pentru a putea gasi alte moduri prin care i-ai putea da de inteles, in timp ce faceti sex, cum iti place sa fii atinsa, ce pozitii preferi, si, la fel de important, ce nu iti place asa de mult. Cu siguranta stii deja cat de multe mesaje poti transmite folosindu-te doar de limbajul corpului. Ce-ar fi daca de acum inainte ai incepe sa folosesti aceste informatii in favoarea ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *