Cum sa mancam mai putin?



Mancatul excesiv este una dintre cele mai des intalnite cauze ale obezitatii si a bolilor ce recurg din acest comportament. Femeile sunt cele care prefera de obicei sa se supuna unor diete atat de aprige incat dupa terminarea lor ajung sa manance mai mult decat inaintea inceperii lor. In plus, aceste fluctuatii de aport caloric pot crea serioase dereglari metabolice. Alte femei prefera sa ia pastile pentru slabit, dar acestea sunt eficiente numai pe perioada tratamentului, iar un tratament indelungat poate cauza mari probleme de sanatate.

Cu siguranta ca exista alte modalitati mult mai sanatoase prin care ne putem controla mancatul in exces.

Cercetatorii au descoperit o metoda foarte eficienta prin care putem ajunge sa mancam mai putin: sa ne imaginam ca mancam, de mai multe ori pe zi, cat mai detaliat posibil – cum arata mancarea, cum miroase, cat de calda sau rece este, ce gust are prima inghititura, cum ne simtim dupa ce am terminat intreaga portie, etc.

Se pare ca acest proces scade motivatia de a manca si-i transmite creierului senzatia de satietate, senzatie care in mod normal nu ajunge la creier chiar in momentul in care organismul nostru nu mai are nevoie de hrana. Tot de pe urma cercetarilor a rezultat ca aceasta practica nu reduce placerea pe care o resimtim in timp ce mancam.

Pentru a spori eficienta acestui exerctitu, este recomandat ca in timp ce mancam sa mestecam incet, tocmai pentru a acorda creierului nostru timpul necesar sa receptioneze senzatia satietatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *